Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Στη δημόσια βιβλιοθήκη Τρίπολης

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου, επισκεφθήκαμε σήμερα τη Δημόσια βιβλιοθήκη Τρίπολης, όπου παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε στις δράσεις για το παραμύθι "Ο Πολύβιος και η βιβλιοαπαγόρευση".
Η υπεύθυνη του προγράμματος μας έδωσε πληροφορίες για τη βιβλιοθήκη, το κτίριο και την ιστορία του και στη συνέχεια μας διάβασε την ιστορία του ποντικού Πολύβιου που του άρεσαν τα βιβλία .
 Στη  συνέχεια ζωγραφίσαμε, 

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Χελιδονίσματα

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "Δάσος" που έχει αναλάβει για τη φετινή χρονιά το σχολείο μας, δεχτήκαμε σήμερα με χαρά τα μέλη του   Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού, στο Νηπιαγωγείο μας, για την παρουσίαση του προγράμματος με τίτλο «Χελιδονίσματα 2015» . Πρόκειται για τη γνωστή μεγάλη χαρούμενη εκδήλωση, η οποία αποτελεί ένα καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια. Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι μικροί και μεγάλοι και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας για αυτά φωλιές από πηλό.
Αρχίσαμε το πρόγραμμα με παρουσίαση για τα χελιδόνια, τα είδη τους, το ταξίδι τους από και προς την Αφρική, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στη διάρκειά του,

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων μας τίμησε με την παρουσία της.