Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο Μήλος-Από το σπόρο στο δέντρο


Ο Μήλος από σήμερα άρχισε  να  διηγείται την ιστορία της ζωής του ξεκινώντας από τότε που ήταν ένα μικρό σποράκι κρυμμένο σε ένα ζουμερό κόκκινο μήλο. 
 Κόψαμε ένα μήλο στη μέση για να βρούμε κι εμείς σποράκια.




Ο Μήλος συνέχισε....
Κάποιος φύτεψε στο χώμα το σποράκι και με τη βοήθεια του ήλιου και της βροχής  άρχισε να φυτρώνει ένα μικρό δέντρο ,


που μεγάλωσε και έγινε μια μεγάλη μηλιά.Είχε μεγάλα κλαδιά και φύλλα  πράσινα. Την Άνοιξη τα κλαδιά της γέμιζαν με λουλούδια ,



και το καλοκαίρι τα λουλούδια χάνονταν, έπεφταν και στη θέση  τους έβγαιναν μικρά πράσινα μήλα που καθώς έφτανε το φθινόπωρο μεγάλωναν και κοκκίνιζαν.


Όλα αυτά τα  είδαμε  και σε εικόνες τις οποίες βάλαμε σε σωστή σειρά και τις αριθμήσαμε.












Φτιάξαμε μηλιά φορτωμένη με κόκκινα μήλα.




Και τα ονόματά μας πάνω στα μήλα!!!!!




Στη συνέχεια  με τα μισά μήλα κάναμε τυπώματα.....


Γεμίσαμε τα βάζα με γλυκό μήλο!!!!!!






....και παίξαμε με  τις έννοιες μισό , τέταρτο και όγδοο.







Διαβάσαμε στα παιδιά την παρακάτω ιστορία.

"Το αστέρι της μηλιάς"


Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα περιβόλι φύτρωσε μια μηλιά.Κάθε που νύχτωνε κοιτούσε ψηλά στον ουρανό τα  αστέρια που λαμπύριζαν.  Πόσο πολύ θα ήθελε να είχε κι αυτή ένα τέτοιο λαμπερό αστέρι δικό της!!!
     Ένα βράδυ η καλή νεράιδα του περιβολιού ήρθε για να πραγματοποιήσει μια ευχή της μικρής μηλιάς. Χωρίς δισταγμό  η μικρή μηλιά είπε στη νεράιδα την επιθυμία της για ένα δικό της αστέρι.Η νεράιδα υποσχέθηκε πως αν η μηλιά ήταν ένα καλό δέντρο και μεγάλωνε και δυνάμωνε και γέμιζε κόκκινα ώριμα μήλα, η ευχή της θα  γινόταν πραγματικότητα.
     Η μικρή μηλιά έβαλε τα δυνατά της.Κάθε ηλιόλουστη μέρα σήκωνε τα κλαδιά της προς το ζεστό ήλιο, και κάθε βροχερή μέρα οι ρίζες της  ρουφούσαν το νερό που χρειαζόταν για να μεγαλώσει. Έτσι πέρασαν πολλές εποχές και η σκληρή δουλειά που έκανε τελικά απέδωσε  , και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα στον κήπο με κλαδιά μεγάλα και γερά γεμάτα με ζουμερά ώριμα μήλα. Περίμενε και περίμενε υπομονετικά την νεράιδα  να έρθει και να  της δείξει όλα όσα είχε κάνει και αυτή να  πραγματοποιήσει τη ευχή της.
    Ο καιρός  όμως περνούσε και η μηλιά έχανε τις ελπίδες της ώσπου μια μέρα η νεράιδα ήρθε επιτέλους.Το δέντρο κούνησε τα κλαδιά του με ενθουσιασμό δείχνοντας τα μήλα που ήταν φορτωμένη. "Κοίτα", είπε," έχω δουλέψει τόσο σκληρά και έχω κάνει πολλή υπομονή περιμένοντας . Πότε επιτέλους θα πάρω το αστέρι που μου υποσχέθηκες ;"'Ω!! αγαπητό μου δέντρο " απάντησε η νεράιδα, "η ευχή σου έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Τώρα έχεις στα κλαδιά σου όχι μόνο ένα  αλλά τόσα πολλά αστέρια όσα θαύμαζες στο ουρανό τα βράδια".
    "Μα πού είναι;", αναρωτήθηκε η μηλιά. "Το μόνο που βλέπω στα κλαδιά μου είναι φύλλα και ώριμα μήλα".
Η καλή νεράιδα  απαλά τη χάιδεψε και της είπε "απλά κοίτα  μέσα σε καθένα απ΄αυτά τα μήλα. Εκεί θα βρεις ένα  κρυμμένο ξεχωριστό  αστέρι. Είναι έτοιμο να το ανακαλύψει ο τυχερός που θα διαλέξει ένα από τα μήλα σου που με τόση προσπάθεια έχεις μεγαλώσει".


Στο τέλος αναρωτηθήκαμε που είναι τα αστέρια των μήλων και  όλο περιέργεια κόψαμε  ένα μήλο  για να δούμε.





Πραγματικά τα μήλα έχουν το δικό τους αστέρι!!!!!
Να τι βρήκαμε!!!



Στο τέλος σε ζευγάρια τα παιδιά ζωγράφισαν εικόνες από την ιστορία.












2 σχόλια: